Lainaa 24h

Tarvitsetko pikavipin?

Nykyään nettilainaa voi hakea helposti ja nopeasti. Lainahakemuksen voi täyttää netissä milloin tahansa. Tämä säästää sinulta runsaasti aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse erikseen tehdä kymmeniä hakemuksia, vaan usein ainoastaan yksi riittää.

Valitettavasti Suomessa pikalainan saaminen heti tilillesi vuorokauden ympäri ei enää ole mahdollista Suomessa. Ennen vuoden 2009 lakimuutosta pikavippien saaminen heti tilille oli mahdollista kellon ympäri, mutta tällainen järjestely aiheutti puolestaan monia ikäviä lieveilmiöitä, minkä takia uusi lakimuutos kieltääkin pikavippien myöntämisen yöaikaan. Pikalainaa voi kyllä hakea vuorokauden ympäri, mutta kello 23 jälkeen myönnetyn lainan saa tilille vasta seuravaana päivänä aamuseitsemän jälkeen. Lainan saaminen tilille 24 tuntia vuorokaudessa ei siis ole mahdollista, mutta lainaa voi hakea 24 tuntia vuorokaudessa.

Tässä artkkelissa sivuamme sitä, kuinka lakimuutos on vaikuttanut lainan hakemiseen ja miksi joustoluotto voi joissakin tapauksessa olla jopa parempi lainatyyppi.

Lainaa 24h – tämä kaikki sinun pitää tietää

Kuinka nopeasti lainaa on mahdollista saada tilille?

Vakuudettoman pikalainan voi saada tilille jo samana päivänä. Usein pienlainaa myöntävät luotontarjoat siirtävät rahan tilille heti myönteisen lainapäätöksen saatuasi.

Voiko lainaa hakea 24/7?

Lainaa voi hakea netissä 24 tuntia vuorokaudessa, mutta Suomen lainsäädännöstä johtuen sen siirtäminen tilillesi ei ole mahdollista klo 23-07.

Voiko pikalainan saada tilille yöllä?

Suomen lainsäädäntö estää lainan siirtämisen tilille yöllä, mistä johtuen yöllä myönnetty laina siirretään tilillesi 07 jälkeen.

MIten voi saada lainaa tilille heti?

Jos haluat lainan tililelsi heti, tee lainahakemus hyvissä ajoin arkipäivän aikana ja täytä hakemus huolellisesti. Varmista, että pankkisi tekee yhteistyötä lainantarjoajan kanssa, niin voit minimoida lainan siirtoajan.

Pikavippi 24h – miten lakimuutos vaikuttaa pikavipin saamiseen?

Pikavippejä on myönnetty Suomessa toden teolla vuodesta 2005 alkaen, ja tuolloin pikavippejä haettiin paljon tekstiviestien välityksellä. Tuolloin pikavippiä sai siis 24 tuntia vuorokaudessa. Pikavippien suosio tuli kaikille yllätyksenä, eikä firmojen toimintaa oltu osattu säädellä ilmiön alkuaikoina. 24h pikavippi johti ikäviin lieveilmiöihin, joita olivat esimerkiksi uskomattomat todelliset vuosikorot jotka olivat joskus jopa yli tuhat prosenttia.

Tämä johti puolestaan siihen, että vuonna 2009 pikavippitoimintaa jouduttiin rajoittamaan niin, että pikavippien myöntäminen öisin ei enää ollut mahdollista. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että pikavippiä on mahdollista hakea 24 tuntia vuorokaudessa, mutta kello 23 jälkeen myönnetyt pikalainat voi nostaa tilille vasta klo 07 jälkeen. Lopullisesti vanhantyyppinen pikavippi 24 tuntia vuorokaudessa toiminta loppui silloin, kun suurta korkotasoa rajoittava lakimuutos astui voimaan vuonna 2013.

Suuremmat korkotason rajoituksrt ja pikalainaa säätävät lait otettiin käyttöön 2013 ja tämä käytännössä merkitsi stoppia vanhan malliselle vippi 24h -toiminnan.

Millaiset olivat vuoden 2013 lakimuutokset pikavippeihin?

  • Alle lahden tuhannen euron pikalainan todellinen vuosikorko ei voi olla enempää kuin sen viitekorko plus viisikymmentä prosenttia
  • Todelliseen vuosikorkoon on laskettava mukaan kaikki mahdolliset kulut
  • Laina-asioita koskevia maksullisia tekstiviestejä ei saa lähettää
  • Lainantarjoajan velvollisuus on selvittää, onko hakija luottokelpoinen

Vuoden 2013 lakimuutos asetti lisäksi alle 2000 euron suuruisille lainoille todellisen vuosikoron katon, mikä on johtanut siihen, että monet pikavippiyhtiöt lakkauttivat toimintansa tai joutuivat säätämään toimintaperiaatteitaan radikaalisti. Laki kuitenkin koskee vain alle 2000 euron lainoja, mistä johtuukin se, että nykyisin 2100 euron joustoluotot ovat nykyään varsinkin yleisiä, sillä niiden avulle kierretään uutta sääntöä.

Tämä taas mahdollistaa esimerkiksi pienempien nostojen tekemisen, mutta koska katto on myönnetty 2100 euroon saakka, on kyseessä lain silmissä 2100 euron kertalaina, jolloin pikavipeille sovellettu korkolaki ei päde.

Lainan hakeminen on paljon helpompaa kuin uskotkaan

Lainaa vuorokauden ympäri joustoluoton avulla! Joustoluotto on tililuotto, jossa asiakas hakee lainakattoa, josta varsinaiset nostot tehdään. Tämä tarkoittaa, että jo myönnetyn lainan puitteissa voidaan tehdä nostoja milloin tahansa.Koska lainapäätös on jo annettu, voit tämän jälkeen tehdä lainatililtä nostoja vuorokauden ympäri. Näin voit saada rahaa aina kun tarvitset.

Joustoluotto on siis jonkin sortin luottokortti.

VINKKI: Näin voit nostaa lainaa myös yöllä 24/7

  • Avaa itsellesi joustoluottotili
  • Avaa myös luottotili jollekin joustoluottoja tarjoavalle pankille/lainantarjoajalle
  • Odota kun saat myönteisen lainapäätöksen ja hyväksy se
  • Nyt käytössäsi on luottotili asettamaasi lainakattoon asti ja voit nostaa aina lainaa silloin kun sitä tarvitset. Lainapäätös on jo tehty, joten nostot onnistuvat 24/7 – myös öisin.