Lainaa 2000

Lainaa 2000 nopeasti

Tarvitsetko 2000 euroa lainaa nopeasti? Tällaisia tilanteita voi päästä syntymään monellakin eri tavalla: auto saattaa hajota yllättäen, hammassärky saattaa yltyä sietämättömäksi, lemmikki saattaa joutua päivystykseen, tai suuri lasku saattaa pamahtaa päälle juuri silloin, kun taloudellisesti tekee muutenkin tiukkaa.

Mikä neuvoksi, kun tilanne on tukala? Voiko 2000 euroa lainaa saada helposti ja nopeasti netistä? Kyllä voi! Voit hakea lainaa 24/7 ja saada lainan käyttöösi jopa heti. Näin et jää rahallisesti pinteeseen, etkä joudu siihen kiusalliseen tilanteeseen, jossa joduut pyytämään lainaksi suurta määrää rahaa sukulaisiltasi tai tuttaviltasi. Et siis joudu julkisesti myöntämään huonoa rahatilannettasi, vaan saat apua helposti ja siististi netistä. Kätevää!

Uutiskatsaus: vuoden 2019 veronpalautusuudistus nosti pikalainat nousuun

Suomessa ollaan aikaisemmin totuttu siihen malliin, jossa veronpalautukset ovat kilahtaneet tilille vuoden lopulta, piristäen arkea juhlapyhien alla. Vuonna 2019 tähän kuitenkin tuli muutos, kun palautukset maksettiin tileille porrastetusti aina kesästä alkaen. Tämä puolestaan sai aikaan useita muutoksia ihmisten kulutuksessa. Joulun allla kulutus nimittäin oli vuonna 2019 tavallista hillitympää. Vastapainoksi kuitenkin myös pikavippien kysyntä kasvoi joulun alla reippaasti.

Vuonna 2018 veronpalautuksia kilahti suomalaisten tileille yhteensä noin 2,9 miljardia euroa ja tällöin kolmannes ilmoitti suunnittelevansa rahojen käyttämistä joulun kustannusten kattamiseen.

Pankkien asiantuntijat kertovat, että moni pelaa veroprosenteillaan niin, että laittaa ne tarkoituksella korkeammiksi niin, että voivat säästää itselleen rahaa veropalautusten muodossa.

Pankkien teettämä kysely paljastaa, että vuonna 2019 joulun viettoon kului suomalaisilta noin 100 euroa tavallista vähemmän. Myös veronpalautuksia joulun kustannuksiin käyttävien määrä laski, sillä vuonna 2019 vain neljännes vastaajista ilmoitti veronpalautusten kuluvan joulun menoihin.

Pankit arvelevat tämän johtuvan siitä, että ihmisillä mennee vuoden tai kahden verran uudenlaiseen malliin ja muutokseen tottumiseen.

Vuosi 2018 yli ennätyksellinen joulun kulutuksen suhteen

Vuosi 2018 oli monelta kantilta ennätyksellinen. Tämä näkyi myös joulun vietossa, sillä vuoden 2018 jouluna käytettiin eniten rahaa sitten vuoden -12, mikä vastasi noin 600 euron summaa jokaista täysi-ikäistä kohden.

Vuoden 2019 kyselyssä kysyttiin kaikkien 18-vuotta täyttäneiden suomalaisten mielipidettä, ja keskimäärin kulutusarvio jäi lähemmäs 500 euroon. Tässä on kuitenkin otettava huomioon se, että yli 65-vuotiaiden tulos veti muiden osalta lukemaa todellista ylöspäin. Siitäkin huolimatta tulos näyttää edeltävää vuotta noin sata euroa vähemmän.

Pankeista arvellaan, että lasku johtuu muun muassa siitä, että kuluttajien luottamus on aikaista heikompi ja talousnäkymät ovat aiempaa synkemmät. Tämä saattaa osaltaan vaikuttaa kuluttajien laskussa olevaan rahakäyttöön. Toinen seikka jota ei täysin voi jättää huomiotta on tietenkin se, miten siirtyneet veronpalautukset vaikuttivat joulun alla tapahtuvaan kulutukseen.

Huomiotavaa on se, että itse asiassa vuonna 2019 maksettiin veronpalutuksia hieman edeltävää vuotta enemmän, noin 3 miljardin euron verran.

Pankkien johdosta arvellaan, että veronpalautuksien ajankohdalla on odotettuakin enemmän vaikutusta, sillä aikaisemmin joulun alla ollaan palutusten ansiosta pystytty tekemään hieman suurempia hankintoja, joiden avulla kulutus on lähtenyt nousuun. Nyt voikin olla, että nämä hankinnat on osittain tehty jo alkusyksyn aikana, mikä tarkoittaa sitä, että joulun ajan menot on jaettu pidemmälle aikavälille.

Voi kuitenkin olla, että joulun alla saataviin veropalautuksiin tottuneille suomalaisille tuli vuonna 2019 hieman yllätyksenä se, kun ne kilahtivatkin tilille jo kesän puolella. Saattakin olla, että jouluna tästä rahasta ei enää ollutkaan paljoa jäljellä, mikä tarkoitti puolestaan sitä, rahaa ei ollutkaan käytettävissä entisten joulujen tapaan. Tilastojen mukaan moni kuitenkin halusi laittaa jouluun entisaikojen kaltaisen panoksen, sillä yhä useampi suomalainen turvautui joulun alla 2019 pikavippiin ja luottoon.

Pankista sanotaan, että vuoden 2019 arviot luotolla joulunsa kustantavien määrästä olivat viime vuoden tasolla, mutta uskottiin myös, että veronpalautusvarojen puuttuminen joulun alla saattoi ajaa monet siihen yllättävään tilanteeseen, että luottoa oli pakko käyttää.

Pikalainojen kysyntä ei ole laskussa

Pikalainafirmassa työskentelevä asiatuntija on samaa mieletä pankkien arviosta. Hän kertoo, että aikaisimpina vuosina pikalainojen hakemisessa on joulun kohdalla näkynyt piikki, jossa ne ovat hetkellisesti tippuneet alaspäin, minkä jälkeen ne ovat taas lähteneet pikku hiljaa nosuun päin. Vuonna 2019 vastaavaa tipahdusta ei kuitenkaan tapahtunut siinä kohtaa, jossa veronpalautukset ovat yleensä tulleet. Tulos viittaa siihen, että moni kustantaa joulunsa pikalainoilla.

Yrityksessä näkyy toki muitakin kasvupiikkejä, joista näkee, että pikalainoja otetaan usein juurikin kuluttamista varten. Esimerkiksi black friday-nimellä kulkeva Suomeenkin rantautunut alennusjuhla on luotonantajille suuri nousupiikki. Ikävää on toki se, että juurikin näiden lainojen takaisinperiminen tuppaa usein aiheuttamaan luotonmyöntäjälle tavallista enemmän harmaita hiuksia. Tällaisten pikalainojen summa pyörii yleensä 500 ja 2000 euron välillä. Asiantuntija kertoo, että sesonkien kulutusjuhlien jälkeen ongelmat takaisinmaksussa ovat varsin tavallisia.

Velkakierteeseen voi joutua kuka vain

Pankin velkaneuvoja kertoo kohtaavansa työssään juurikin juhlasesonkien luomia ongelmatilanteita melko usein. Esimerkiksi joululla saattaa helposti olla roolinsa velkakierteen syntymisessä. Kun velkajärjestelyitä tehdään, on kirjattava tarkkaan ylös se, mihin lainaa tullaan käyttämään. Etenkin sesonkiaikana käy ilmi se, että laina menee lahjoihin tai syömiseen.

Vaikka pikalainat ovatkin stereotyyppisesti nuorempien ihmisten käyttämä palvelu ja se yhdistetään usein peliongelmiin tai päihteisiin, on totuus todellisuudessa kaukana tästä. Velkaneuvoja kertoo, että asiakkaiden ikä vaihtelee juuri täysi-ikäistyneistä lähes yhdeksänkymppisiin. Esimerkiksi perheet saattavat ottaa pikavipin laskujen maksamiseen. Perheiden kannattaa toki olla pikalainaa ottaessaan tarkkana, ettei se käynnistä ikävää ketjureaktiota. Laina kannattaa ottaa vain silloin, kun sen pystyy varmasti maksamaan takaisin. Pikalaina ei ole ilmaista rahaa, vaan nimensä mukaisesti laina. Se pitää maksaa ajoissa takaisin luotonmyöntäjälle, tai se päätyy ulosottoon.